Stopovačka - jak konečně naučit pejska přivolávání

Stopovací vodítko Tamer

Stopovací vodítko, to je nepostradatelný pomocník při učení přivolávání. Jestli doma máte odrostlejší štěně, které právě zažívá psí pubertu a rozhodlo se, že na vaše povely bude reagovat ignorováním, pořiďte si stopovačku. Protože zrovna přivolávání je jeden z nejdůležitějších povelů, zvlášť pokud si chcete společně s pejskem užívat pohodové a bezpečné procházky bez stresu a nervů.

Jak pomocí stopovacího vodítka naučit psa přivolávání

Pejska přivážete na desetimetrovou stopovačku a na procházce ho necháte běhat tak, jak se mu zachce. Bude mít pocit, skoro jako by byl navolno. Když ho budete chtít cvičně zavolat a on neposlechne, jednoduše ho za stopovačku přitáhnete k sobě a vysvětlíte mu, co udělal špatně. Když přiběhne, jak má, nezapomeňte ho pochválit ;)

Pokud se stane, že na pejska zavoláte a on místo k vám poběží přesně opačným směrem (klasika!), stačí stopovačku na zemi přišlápnout. Na konci má uzlík, aby lano jen tak neprojelo pod botou, pokud by ten úprk pejsek zahájil tryskem.

TIP: Jako netradiční, ale psy milovanou odměnu, vyzkoušejte PASTU VE SPREJI KONG. Zaručuju, že si ji i váš pes naprosto zamiluje.

Stopovačku využijete s pejskem i v dospělosti

Máte pejska, kterého se bojíte nechat běhat volně? Kdyby potkal zajíce, klidně za ním poběží přes celý okres, takže máte strach, že se ztratí? Stopovačka pejskovi rozšíří prostor a vám už nemusí být líto, že má tak omezené možnosti na krátkém vodítku, ze kterého ho nepouštíte. 

Pokud chodíte do míst, kde si chcete být jistí, že máte pejska pod kontrolou, tak to je stopovačka úplně perfektní. Pes bude mít volnost, skoro jako kdyby ani vodítko neměl, ale vy budete mít jasný přehled a když budete potřebovat, pejska si přitáhnete k sobě. Bude to sice trocha motání, ale za tu jeho svobodu a radost to stojí :)

Stopovací vodítko se používá taky jako navigační prostředek, pejska s ní usměrníte a ukážete mu, kam může běžet a kam už ne. Prostě mu tím vytyčíte prostor.

Další skvělé vlastnosti stopovačky

Přestože je stopovačka 10 nebo 15 metrů dlouhé lano, je poměrně lehká. Takže si s sebou na procházku neberete žádné extrémní závaží. Navzdory tomu, že je tak lehká, je i pevná, protože je vyrobená z kvalitního horolezeckého lana. Vyrábí ji firma Tamer, český výrobce kvalitních lanových vodítek pro psy.

TIP: Až pejsek vyroste, můžete mu koupit taky něco z mé vlastní tvorby - fešácká a frajerská vodítka z paracordu. Obzvlášť pokud budete mít pořádného psího borce nebo borku, oceníte jejich kvalitu a pevnost.

Nenechte už toho vašeho psího neposlešníka, aby vám žral nervy svým rebelstvím. Pořiďte stopovačku, pomůže vám překonat období vzdoru ;) a budete mít zase klidné procházky. Tudy se dostanete do e-shopu. >>