Posuvné vodítko Tamer - všestranné vodítko z horolezeckého lana, které nemusíte držet jen v ruce

Vodítko z horolezeckého lana

Hledáte vodítko, které bude flexibilní a přizpůsobí se každé situaci? Nějaké, se kterým by se dalo venčit každý den, běhat, vyrážet na túry? Mrkněte na posuvné vodítko z horolezeckého lana Tamer, v tomto článku se o něm dozvíte všechno.

Jak používat posuvné vodítko

Posuvné vodítko Tamer výrobci opatřili posuvným systémem EasyLong, díky kterému můžete nastavit délku od 135 cm do 235 cm během pár sekund. Zabere to zhruba tak dlouho, jak dlouho trvá vašemu pejskovi zblajznout piškotek :) 

Hlavní výhoda spočívá v tom, že si na vodítku můžete nastavit libovolně velké ucho a to si potom přehodit přes rameno, šikmo přes tělo, nebo ho utáhnout kolem pasu. Díky tomu si při venčení můžete uvolnit obě ruce, což se někdy opravdu hodí.

Každodenní procházky

Nejvíce budete z výhod vodítka nadšení při běžných procházkách. Pokud minete jiného pejska, vodítko vmžiku zkrátíte. Taky procházka s kočárkem bude hned pohodlnější. Na vodítko uděláte ucho, hodíte přes rameno, nebo přes tělo a hned si uvolníte obě ruce. A když vám v takové situaci zazvoní telefon, nebudete muset zastavovat, abyste hovor vyřídili.

Turistika

Boží je samozřejmě na turistiku, kdy delší chůze s obyčejným vodítkem v ruce není moc pohodlná. Opět jednoduše uděláte ucho a můžete v klidu kráčet s volnýma rukama.

Běhání

Jestli chcete s pejskem začít běhat, tak je to ideální volba. Běhání je pro začátečníky náročné. Běhání s rukou nataženou před sebou a natěšeným psem je ještě náročnější a často to bývá první a zároveň poslední pokus.

Zkuste to s Tamerem a uvidíte, že to jde i jinak. Uděláte si díky posuvnému systému ucho, utáhnete ho kolem pasu nebo dáte křížem přes tělo a můžete běhat pohodlněji. Doporučujeme k tomu použití amortizéru. Pokud by pejsek zatahal, bude to pohodlné i pro něj.

TIP: Pokud by vám takové řešení nevyhovovalo, můžete vyzkoušet vodítko vhodné na běhání z mé vlastní výroby. Je přepínací, pletené z paracordu a je zakončené karabinou, kterou můžete zacvaknout do speciálního opasku a využít na běhání plnou délku vodítka - 250 cm.

Pro jaké psy je vodítko z horolezeckého lana vhodné?

Vodítko je z pevného horolezeckého lana a má vysokou pevnost v tahu, takže se nemusíte bát koupit ho i silnějšímu psovi. Vodítko je pečlivě ručně zpracované a odolné, vyrábí ho firma Tamer - český výrobce kvalitních doplňků pro psy. Je lehké, takže se nemusíte bát, že s sebou na procházku potáhnete nějaké další závaží.

Dostupné jsou dvě varianty: pro velké psy 20-50 kg a varianta z tenčího lana pro drobnější psy nebo štěňata ve váhovém rozmezí 4-20 kg. Samozřejmostí je i výběr ze spousty barev.

Pořiďte si posuvné vodítko Tamer, je praktické a běhání a procházky s ním budou o dost pohodlnější než s běžnými vodítky.