Vše, co byste měli vědět o tom, jak funguje přepínací vodítko

Už jste slyšeli, že existuje nějaké přepínací vodítko, ale netušíte, k čemu je to vlastně dobré? Čtěte dál, v tomto článku se dozvíte, jak přepínací vodítko funguje.

Jak přepínací vodítko funguje?

Přepínací vodítko nemá, jako klasické vodítko, z jedné strany ucho a z druhé karabinu na připnutí k obojku. Má karabiny z obou stran. Na vodítku jsou rozmístěná očka. Jednu karabinu zacvaknete pejskovi k obojku a druhou do některého z oček. Tím, že můžete přepínat mezi očky, si vlastně můžete volit různé délky vodítka. Proto přepínací :)

Já konkrétně vyrábím přepínací vodítka dlouhá 250 cm. Vplétám tři očka, takže můžete přepínat mezi délkami 130 cm, 170 cm a 220 cm. V jednom tak máte vodítka o třech různých délkách.

Už žádné motání vodítka kolem zápěstí

Přepínací vodítko nemusíte omotávat kolem zápěstí, když potřebujete pejskovi zkrátit prostor třeba ve chvíli, kdy na procházce někoho míjíte. Prostě jen přepnete karabinu na nejkratší délku. 

Jakmile můžete dát pejskovi víc prostoru, zase přepnete a vodítko prodloužíte, pejsek se od vás může vzdálit až dva metry. Je to prostě multifunkční vodítko, které se přizpůsobí tomu, co zrovna potřebujete. A vaše zápěstí si uleví.

Přepínací vodítko pro každodenní procházky a venčení

V jedné ruce pejska, druhou tlačíte kočárek a zazvoní vám telefon, na který už další ruku nemáte. Stačí přepnout vodítko na střední délku - tím se vytvoří docela velké ucho, které si můžete přehodit křížem přes tělo, uvolnit si ruce a telefon v klidu vyřídit.

Nezbytné na turistiku

Chcete vzít pejska s sebou na delší túru, ale nechcete ho nechat jen tak pobíhat v neznámých místech? Jít celou cestu s vodítkem v ruce taky není zrovna představa ideální turistiky... Jednu z karabin přepínacího vodítka můžete připnout ke speciálnímu opasku s očkem a uvolnit si tak obě ruce. Samozřejmě za předpokladu, že máte disciplinovaného pejska, za kterým nebudete vlát jako drak. :)

Pomůže vám začít s pejskem běhat

Kdo někdy zkoušel běhat se psem s vodítkem v ruce, ať zvedne ruku. Tu zdravou, ne tu, kterou si při tom skoro vykloubil :) Stačí zase jen připnout karabinu ke speciálnímu opasku a s volnýma rukama můžete s pejskem vyrazit společně pálit kalorie.

Ať už se chystáte na běžnou procházku kolem domu, pořádnou štreku nebo byste chtěli začít se psem běhat, všechno tohle můžete s jedním přepínacím vodítkem. Mrkněte k nám do e-shopu, najdete vodítka ve všech možných barvách a pro psy i větších váhových kategorií.