Ty správné hračky pro psy, které pomáhají čistit zuby. Víte které to jsou?

Zápach z tlamy, zubní kámen, bolest zubů a dásní - to jsou potíže, které trápí nejednoho pejska. A my jako páníčci bychom tomu rádi zabránili. Chceme, aby jim zuby sloužily do vysokého věku. Existuje relativně nenáročný způsob, jak po celý život pečovat o pejskův chrup? Ano, a možná vás to překvapí - je to častější hraní s těmi správnými hračkami. Mohou výše zmíněným problémům předcházet, nebo je alespoň omezit. Jaké hračky to jsou, jak fungují a co od nich můžete očekávat?

Dentální hračky pro psy

dentalni-hracka-pro-psy-kong-pretahovadlo-6

Na internetu najdete spoustu hraček označených jako dentální. Mají na sobě drážky a výstupky, které při hraní a zakusování čistí psovi zuby a masírují dásně. Sehnat je můžete v antibakteriální úpravě a v různých příchutích, které mají za úkol bránit zápachu z tlamy. Pokud si je pořídíte, počítejte ovšem s tím, že tato vůně nevydrží věčně a používáním se vytrácí.

Nejčastěji se dentální hračky vyrábí z přírodní gumy s různou tvrdostí. Existují ale i dentální hračky z nylonu, u kterých je potřeba dát si pozor. Jakmile se více ožvýkají, vyhoďte je, aby její části pes nepozřel.

Velmi oblíbené a osvědčené jsou hračky značky KONG. Vynikají extrémně dlouhou životností a některé z nich můžete najít taky u nás na e-shopu.

Kávové dřevo

hracka-pro-psy-ciste-zuby-drevo

Žvýkání obyčejné větve, kterou si váš pejsek najde někde na procházce je pro něj sice ohromná zábava, ale občas to může být nebezpečné. Stává se totiž, že pes spolyká třísky, které jej můžou nepříjemně poranit. Šetrnou a přírodní cestou dokáže zuby čistit kousání větve kávového dřeva. Prodává se v různých velikostech a dodavatelé uvádějí, že je to odolná a bezpečná hračka. Při okusování se z ní sice uvolňují vlákna, ale jsou dobře stravitelná a nejsou ostrá.

Nevýhodou kávového dřeva je, že může dělat nepořádek. Na jak dlouho vašeho pejska zabaví záleží na tom, jak velký je váš pes "ničitel".

Pokud byste chtěli vašemu pejskovi dopřát žvýkání dřeva nejen na procházce v lese, ale i doma, mrkněte se tady.

Přetahovadla a pešky

pesek-tamer-velky-oranzovy

Jestli se váš pejsek rád zakusuje do hraček a rád se o ně s vámi přetahuje, můžete mu pořídit přetahovadlo nebo peška. Protože i zakusováním do nich si váš pes čistí zuby. Pomáhají odstranit zubní plak a tím i budoucí problémy se zuby jako zubní kámen a zápach z tlamy.

Přetahovadla nebo pešky seženete na našem e-shopu. Nehodí se sice na žvýkání bez dozoru, ale při správném používání vám vystačí jeden na celý život.

Samozřejmě každému pejskovi může vyhovovat něco jiného, takže je jen na vás, kterou z hraček vyzkoušíte. Každý chceme svému psovi zajistit co nejkrásnější život bez bolestí a problémů. A tyhle hračky nám s tím můžou pomoct. Navíc zabijí dvě mouchy jednou ranou, protože si s nimi váš pejsek i skvěle vyhraje :)